Περιφέρεια

Ο Τάσος Γκιολής επιστρέφει αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

Την πρωτιά του στο ψηφοδέλτιο της Κορινθίας, αλλά και το έργο του στα δύο πρώτα χρόνια που διετέλεσε αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, συνεκτίμησε ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, τοποθετώντας και πάλι τον Τάσο Γκιολή στην θέση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας.

Πρόκειται για μια δικαίωση του έργου Γκιολή, που τυγχάνει σημαντικής αναγνώρισης, κυρίως από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων με τους οποίους συνεργάστηκε άμεσα κατά την προηγούμενη θητεία του στην ίδια θέση, οπότε και μια επιλογή σίγουρη για τον κ. Πτωχό, που θέλει να ξεκινήσει δυναμικά την θητεία του, δείχνοντας τις διαθέσεις που σε κάθε μήνυμά του διατυπώνει. «Ως νέα Περιφερειακή Αρχή, έχουμε δεσμευτεί να κτίσουμε πάνω σε ό,τι καλό έχει γίνει στον τόπο μας, αλλά και να συγκρουστούμε αποφασιστικά με όλα τα κακώς κείμενα» είναι το μήνυμα που διατυπώνει ο . Πτωχός με την αλλαγή προφίλ του site της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ppel.gov.gr).

«Η ευθύνη μας είναι βαριά και κρινόμαστε από τους πολίτες κάθε στιγμή, για κάθε μας πράξη» ανέφερε ο Περιφερειάρχης παρουσιάζοντας τους νέους αντιπεριφερειάρχες, καθώς και το νέο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που ο ίδιος όρισε. Δηλαδή, τους νέους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες και τους εντεταλμένους συμβούλους, της πρώτης ετήσιας διοικητικής περιόδου.

«Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό, για την τιμή να με ορίσει Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Κορινθίας. Υπόσχομαι να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του και της δικής σας στήριξης. Η Πελοπόννησος μπροστά και η Κορινθία μας πρωταγωνίστρια στην νέα εποχή» ανέφερε από την πλευρά του ο Τάσος Γκιολής.

Οι θέσεις των χωρικών αντιπεριφερειαρχών καλύφθηκαν ως εξής:

  • Κορινθίας: Αναστάσιος Γκιολής
  • Αργολίδας: Ιωάννης Μαντζούνης
  • Αρκαδίας: Κωνσταντίνος Μανδρώνης
  • Λακωνίας: Βερούτης
  • Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας: Ευστάθιος Αναστασόπουλος

Σε σημαντικές θέσεις

Στο νέο διοικητικό σχήμα, ορίστηκε σε θέση αναπληρωτή Περιφερειάρχη, με ευθύνη τα αντικείμενα του Συντονισμού, των Οικονομικών και του Προγραμματισμού, την οποία αναλαμβάνει ο περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος. Επίσης, ορίστηκαν 11 θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διαχείριση τομέων ευθύνης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις εξής αρμοδιότητες:

  • Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής: Σπύρος Ζαχαριάς
  • Πολιτισμού: Αθηνά Κόρκα
  • Τουρισμού: Αθανάσιος Μιχελόγγονας
  • Δημόσιας Υγείας: Χρυσοβαλάντης Μέλλος
  • Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Περικλής Νικολακέας
  • Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας: Σωτήρης Μουρίκης
  • Υποδομών & Δικτύων: Ανδρέας Τσουκαλάς
  • Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής: Μαρία Οικονομάκου
  • Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Κυκλικής Οικονομίας: Αναστάσιος Αδαμόπουλος
  • Παιδείας, Δια βίου Μάθησης & Αθλητισμού: Βασίλειος Σιδέρης
  • Χωρικού Σχεδιασμού & Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας: Σπύρος Τζινιέρης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη, ορίστηκαν, επίσης, και εντεταλμένοι σύμβουλοι ο Αναστάσιος Γανώσης, για θέματα Μεταφορών & Επικοινωνιών και ο Δημήτριος Σχοινοχωρίτης, για θέματα Ποιότητας Ζωής & Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Θέλει αποτελεσματικότητα

«Το νέο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειάς μας υπηρετεί την ανανέωση όπως υπέδειξαν οι πολίτες και αποτελείται από πρόσωπα ικανά, έμπειρα, με ιδέες φρέσκιες και πολλή όρεξη για δουλειά» ανέφερε στην συνέχεια των δηλώσεών του ο Δημ. Πτωχός. «Η ομάδα μας, συνέχισε, έχει στόχο και καθήκον να εργαστεί σκληρά, ομαδικά και μεθοδικά για να πετύχει η Πελοπόννησος τη φυγή προς τα εμπρός που τόσο έχει ανάγκη».

Ο νέος Περιφερειάρχης ζήτησε από τους συνεργάτες του εργατικότητα, διαφάνεια και συλλογικό πνεύμα, σημειώνοντας πως η λογοδοσία στους πολίτες αποτελούν αδιαπραγμάτευτα προαπαιτούμενα. «Για μένα απέναντί μας θα είναι μόνο τα προβλήματα του τόπου μας. Προβλήματα που απαιτούν εφαρμόσιμες λύσεις και μετρήσιμα αποτελέσματα για τις πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες των συμπολιτών μας. Και στην κατεύθυνση αυτή, θα συμβάλλουν καταλυτικά όλα τα στελέχη της Περιφερειακής μας παράταξης» είπε απευθυνόμενος στους αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένους συμβούλους, επισημαίνοντάς τους πως η κοινή τους ευθύνη είναι βαριά και πως όλοι τους κρίνονται κάθε στιγμή από τους πολίτες, για κάθε τους πράξη. Τους ζήτησε τέλος να ξεκινήσουν, «χωρίς να χάσουμε ούτε λεπτό».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο