Κορινθία

Άνοιξε και πάλι τις ΜΕΘ για ασθενείς με covid το Νοσοκομείο Κορίνθου

Ακόμα 50 κρούσματα κορωνοϊού σήμερα Τετάρτη στην Κορινθία

Ένα μήνα είχε να ανοίξει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για περιστατικά covid-19 το Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου πλέον νοσηλεύονται εκεί τρεις άνθρωποι.

Συνολικά, στο Νοσοκομείο Κορίνθου, τουλάχιστον μέχρι και σήμερα Τετάρτη, νοσηλεύονταν 27 άνθρωποι, ενώ ο αριθμός αυξάνεται μέρα με την ημέρα ανησυχητικά. Άλλοι 21 νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σήμερα Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στην Κορινθία ακόμα 50 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 128 περιπτώσεις καταγράφηκαν στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που ανεβάζει τον αριθμό αυτών που έχουν προσβληθεί από την αρχή της πανδημίας σε 13.427. Στα rapid test που διενεργούνται καθημερινά στην Κόρινθο (Δημοτικό Θέατρο), χθες ελέγχθηκαν 266 άνθρωποι και καταγράφηκαν 12 θετικά (8 άνδρες και 4 γυναίκες) με την ενδιάμεση ηλικία τους και πάλι χαμηλά, στα 24 έτη.

Το ποσοστό θετικότητας στην Κορινθία παραμένει από τα υψηλότερα, στο ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 2,38%, έχοντας σε υψηλότερα ποσοστά μόνο τα νησιά που αποτελούν τους πλέον δημοφιλής προορισμούς αυτό το καλοκαίρι, ενώ στο 1,31% καταγράφεται η Αν. Αττική και στο 1,53% η κατά πολύ μεγαλύτερη σε πληθυσμό γειτονική Αχαΐα.

Μήνυμα εμβολιασμού

Την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι όσοι δεν το έχουν πράξει μέχρι τώρα, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω διάδοση της covid-19 δηλώνει με εμφατικό τρόπο η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο τηλεοπτικό μήνυμα που δημιούργησε. Το σημαντικό αυτό μήνυμα ζωής επικοινωνεί η γνωστή Μεσσήνια πρωταγωνίστρια Γιούλικα Σκαφιδά, προτρέποντας τον καθένα να σκεφτεί τον εαυτό του, τους δικούς του, το κοινωνικό σύνολο και να συμβάλει από την πλευρά του φράζοντας τον δρόμο στην πανδημία η οποία τόσα πολλά έχει στερήσει από όλους μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο