Κορινθία

Μία ακόμα χρονιά για το Εργαστήρι Εκκλησιαστικών Τεχνών

Αγιασμό με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων του «Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Τεχνών» Μητρόπολης Κορίνθου, τέλεσε ο Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, στον ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Το «Εργαστήρι Εκκλησιαστικών Τεχνών» βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Απ. Παύλου και Αδειμάντου, στην Κόρινθο και στεγάζονται σε αυτό, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «ο Άγιος Λεωνίδης», αναγνωρισμένη από το Κράτος, τα Γραφεία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ο Άγιος Κυριακός ο Υμνογράφος» και η Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας «ο Άγιος Λουκάς».

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, η τοπική μας εκκλησία κατέβαλε προσπάθειες για την δημιουργία, την ίδρυση και την λειτουργία της Σχολής των Εκκλησιαστικών Τεχνών «προκειμένου οι διδασκόμενοι τις ιερές τέχνες να κατανοήσουν το μέγεθος και την ποιότητα τους, να αντιληφθούν το πνεύμα της εκκλησίας, που γλυκαίνει τις καρδιές και τον νου των Πιστών, αλλά και να έχουν Διπλώματα, αναγνωρισμένα από το Κράτος, ώστε να εξασφαλιστούν οι σπουδές τους».       

Ολοκλήρωσε τον Αγιασμό ευχαριστώντας θερμά το Διδακτικό Προσωπικό, τους Υπευθύνους των Σχολών, τους Ιερείς και τους συντελεστές, οι οποίοι με πολύ αγάπη διακονούν ανιδιοτελώς τις Σχολές του «Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Τεχνών», προκειμένου μέσα από αυτές να αναδειχθούν πρόσωπα καταρτισμένα, που θα στελεχώσουν τους ναούς της Μητρόπολης Κορίνθου και θα προσφέρουν στην τοπική και όχι μόνον εκκλησία μας ανταποδίδοντας την γνώση που απέκτησαν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο