Δήμοι

Ξεκίνησε το έργο διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου του Nαού Αγίου Ανδρέα Λουτρακίου

Με σεβασμό στην ιστορία του τόπου, η Δημοτική αρχή του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, προχωρά στην ανάπλαση και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Ναού Αγίου Ανδρέα, ενός Βυζαντινού μνημείου τοπόσημο της πόλης του Λουτρακίου.

Οι εργασίες αφορούν στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με σκοπό την δημόσια χρήση και τη χρήση ως χώρου συνάθροισης του εκκλησιάσματος στο πλαίσιο θρησκευτικών τελετών του ναού. Η σύνδεση με τον ήδη υπάρχοντα δημόσιο χώρο θα επιτευχθεί με την συνέχιση των σχεδίων του πεζοδρομίου ενώ θα κατασκευαστεί ξύλινη πέργκολα με καθιστικά. Στο κέντρο του χώρου θα δημιουργηθεί μικρός χώρος πρασίνου, γύρω από το υπάρχον δέντρο.

Τέλος, στο βόρειο όριο, σε όλο το μήκος του, θα κατασκευαστεί τοιχίο σε συνδυασμό με την φύτευση συστάδας δέντρων, ενώ νότια του τοίχου και κατά μήκος του, θα κατασκευαστεί παρτέρι στο οποίο θα φυτευτούν φυτά.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, προϋπολογισμού 37.089 € και έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης τόνισε πως με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο Δημοτική Αρχή «συμβάλει σημαντικά στην ανάδειξη του ιστορικότερου για την πόλη μας μνημείου της Βυχαντινής εποχής, στην αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου και περιοχής της παλαιάς Λουτρόπολης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο