Περιφέρεια

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ψηφίζει την Πέμπτη τον προϋπολογισμό του 2024

Μπορεί με την είσοδο στο 2024, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να αναλάβει η νέα περιφερειακή αρχή, με Περιφερειάρχη τον Δημήτρη Πτωχό, ωστόσο, ο νέος προϋπολογισμός και όπως ορίζει ο νόμος, έχει ήδη καταρτιστεί από την απερχόμενη αρχή του Παν. Νίκα και θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο την προσεχή Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου.

Στις 4:00 λοιπόν το απόγευμα της Πέμπτης, το θα κληθεί να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, που με τροποποιήσεις θα κληθεί να υλοποιήσει ο κ. Πτωχός το πρώτο έτος της πενταετούς θητείας του, προτού καταρτίσει τον δικό του προϋπολογισμό, μετά από ένα χρόνο πλέον. Όπως επίσης και ο Γιάννης Μαλτέζος, πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, από την 1η του 2024 θα βρίσκεται στην θέση του Δημάρχου Άργους – Μηκυνών, στην οποία εκλέχτηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Στις 6:00 μ.μ. της προσεχούς Πέμπτης, το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συζητήσει τα υπόλοιπα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη, ενώ μία ακόμα τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει προγραμματιστεί και για την μεθεπόμενη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, επίσης στις 4:00 το απόγευμα. Μεταξύ των θεμάτων της πρώτης συνεδρίασης και όσον αφορά την Κορινθία:

  • Η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Βέλου – Βόχας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βόχας, για την εκπόνηση της μελέτης επανακαθορισμού : «ΜΕΛΕΤΗ χερσαίας ζώνης λιμένος Βραχατίου».
  • Η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ο.Τ.Α. «ΜΟΡΙΑΣ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.» για την οργάνωση και λειτουργία Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης (Info Kiosk) στο Δήμο.
  • Η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Κορινθίων και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ο.Τ.Α. «ΜΟΡΙΑΣ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.» για την οργάνωση και λειτουργία Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης (Info Kiosk), στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο