Κορινθία

Τον Πολιούχο του Άγιο Βλάσιο γιόρτασε και φέτος ο Ξυλόκαστρο

Με την συμμετοχή πλήθους πιστών και με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, το Ξυλόκαστρο τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Βλάσιο, με τον πανηγυρικό Αρχιερατικό εσπερινό, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και με την παρουσία πλήθους Ιερέων.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ηγούμενος της Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου, ο οποίος, αναφέρθηκε στην πίστη και στο μαρτύριο ως τους δύο πυλώνες που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο του Θεού, δηλαδή, αυτόν που στην ζωή του αγωνίζεται να εφαρμόσει τις εντολές του Θεού και να αποκτήσει αγιότητα βίου. Επεσήμανε ότι η πίστη δεν είναι προσωπική υπόθεση του καθενός, αλλά οφείλουμε να έχουμε ενότητα πίστεως, ευθυγραμμίζοντας την ζωή μας με την πίστη των Αγίων προπατόρων μας.

Αλλά και ανήμερα της εορτής, Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, την πανηγυρική δισαρχιερατική θεία λειτουργία, τέλεσαν ο Μητροπολίτης κ. Διονυσίου και συνιερουργούντος του Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, πλαισιωμένων από ιερείς του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Ο Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας μίλησε για τα χαρίσματα (τάλαντα), που ο Θεός πλούσια χαρίζει σε κάθε πλάσμα Του. Παράδειγμα εργασίας των «ταλάντων» Του, ο εορταζόμενος Άγιος Βλάσιος, πολιούχος του Ξυλοκάστρου. «Αυτός πολλαπλασίασε το δάνειο αναδειχθείς πιστός οικονόμος της χάριτος, διό και αξιώθηκε δεσποτικής χαράς» κατέληξε ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, στους δρόμους της πόλης παρουσία των Υφυπουργού Νίκου Ταγαρά, Βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου  Ψυχογιού, του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή, Περιφερειακών Συμβούλων, του Δημάρχου Καλαμάτας Αθανασίου Βασιλόπουλου, του Δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου και φυσικά, του οικοδεσπότη Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτου, που γιόρτασε και την ονομαστική εορτή, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο