Επιχειρείν

Παράταση προθεσμίας για την πρακτική μακροχρόνια ανέργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Παρατείνεται έως και την Παρασκευή, 10 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής προτάσεων για την πρόσκληση ΠΕΛ118 με τίτλο «κατάρτιση μακροχρόνια ανέργων με πρακτική άσκηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», που εκδόθηκε στο πλαίσιο του Ε.Π. Πελοποννήσου 2014 – 2020.

Η προκηρυσσόμενη δράση, προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και ωφελούμενοι είναι μακροχρόνια άνεργοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα προέρχονται ισόρροπα, βάσει πληθυσμού εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων, από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας. Στόχος της είναι η παροχή στοχευμένων υπηρεσιών θεωρητικής κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων μακροχρόνια ανέργων σε οικονομικές δραστηριότητες της τοπικής/περιφερειακής οικονομίας, με αναπτυξιακή δυναμική, προκειμένου να ενδυναμωθεί η απασχολησιμότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η δράση περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες:

Α. Εξατομικευμένη συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού και εξατομικευμένης παρακολούθησης/υποστήριξης, ενδεικτικής διάρκειας 20 ωρών

Β. Παροχή επαγγελματικής κατάρτισης, μέσης συνολικής διάρκειας 520 ωρών, με συνδυασμό α) θεωρητικής κατάρτισης με στόχο τη συμπλήρωση των γνώσεων και των βασικών δεξιοτήτων των ωφελούμενων (ψηφιακές και τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητες, κοινωνικο-συναισθηματικές δεξιότητες, συστημικές δεξιότητες), β) θεωρητικής επαγγελματικής κατάρτισης, και γ) πρακτικής άσκησης σε θέσεις συναφείς με το πρόγραμμα θεωρητικής επαγγελματικής κατάρτισης.

Γ. Πιστοποίηση ωφελούμενων.

Δ. Οριζόντιες ενέργειες υποστήριξης, παρακολούθησης και ελέγχου της δράσης.

Δυνητικοί Δικαιούχοι της δράσης είναι, α) η Περιφέρεια Πελοποννήσου, β) εποπτευόμενοι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου φορείς ή/και άλλοι φορείς στους οποίους συμμετέχει η Περιφέρεια με σχετικές με το αντικείμενο αρμοδιότητες και γ) Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που βάσει του καταστατικού τους δραστηριοποιούνται στο πεδίο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων.

Το πλήρες κείμενο και τα συνοδευτικά αρχεία της πρόσκλησης μπορείτε να τα βρείτε στις ιστοσελίδες http://www.eydpelop.gr και https://www.espa.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο