Δήμοι

Τις καταστροφές από τις πυρκαγιές στα Γεράνεια ανέδειξε ο Γιώργος Γκιώνης στο Forum του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού

Στο «3ο Forum» του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) που είχε θέμα: «τεχνητή νοημοσύνη και ανθεκτικές πόλεις», που πραγματοποιήθηκε στην Αργυρούπολη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης,.

Στο Forum συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Κανάκης, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων, Σπύρος Ράτης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αγίων Θεοδώρων Αριστείδης Κωνσταντής – Σκουλικαρίτης και μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου και του Συλλόγου Προστασίας του Δάσους «Οι Άγιοι Θεόδωροι». Ο κ. Γκιώνης έλαβε μέρος το τραπέζι διαλόγου «ορεινοί όγκοι της Αττικής και ρέματα που εκπέμπουν S.O.S.», κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, όπου αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ο Δήμος τα τελευταία χρόνια με τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν πλήξει τον ορεινό όγκο των Γερανείων.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων αναφέρθηκε στην πολύτιμη συμβολή των εθελοντικών συλλόγων πυροπροστασίας της περιοχής για την προστασία του φυσικού μας πλούτου και το σπουδαίο έργο που επιτελούν με δύναμη και αυτοθυσία. Ακολούθησε ουσιαστική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων όλων των Δημάρχων που συμμετείχαν στο panel, συνδιαμορφώνοντας την περιβαλλοντική ατζέντα της επόμενης μέρας.

Ο ρόλος της Τ.Α. στην διαχείριση κινδύνων

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων αποτελεί ιδρυτικό μέλος του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων», το πρώτου Δικτύου πόλεων για την πολιτική προστασία, την ανθεκτικότητα και την αειφορία, η διακήρυξη του οποίου υπεγράφη Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, από 91 Δήμους της χώρας στο πλαίσιο του 3ου  forum του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού. Στόχος είναι η δημιουργία ενός μεγάλου αυτοδιοικητικού βραχίονα για την πρόληψη σε τοπικό επίπεδο και κυρίως για την ανθεκτικότητα των πόλεων σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την Κυβέρνηση.

Όπως τονίστηκε κατά τις εργασίες του forum, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κομβικός στην ανάπτυξη ενός ενιαίου εθνικού μηχανισμού ολιστικής κάθετης διαχείρισης κινδύνων και απειλών, που να καλύπτει τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών από τη φάση της πρόληψης έως και τη φάση της αποκατάστασης. Σκοπός του Δικτύου είναι ο συντονισμός στον σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας προκειμένου να θωρακιστούν και προστατευτούν οι περιοχές και οι πολίτες στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο